Smart Note Sejarah

Smart Note Sejarah dalam bentuk PDF disusun secara topikal sebagai latihan pantas untuk memahami fakta sejarah dengan cepat dan berkesan.

4 comments on “Smart Note Sejarah

 1. asalamualaikum. saya seorang guru sejarah di sekolah datok mansor bahau, N.Sembilan. saya adalah guru baru dalam pengajaran sejarah. boleh x kita berkongsi maklumat pengajaran berkaitan sejarah ini? kerana saya kurang mahir dalam pengajaran sejarah ini.

  • Salam…terima kasih kerana sudi juga melawat blog saya yang dah tak berapa nak aktif ni…agak sibuk kebelakangan ini…isnyaAllah apa yang dapat membantu dan dikongsi…akan diupload x lama lagi…

 2. Salam.cikgu Yati,
  saya cg Fitri, guru baru yang mengajar di MRSM PDRM Kulim, Kedah
  mengajar di MRSM amat mencabar khususnya menarik minat dan penggunaan strategi serta alat bantu mgajar yang pelbagai.jadi boleh kah saya ingin berkongsi bahan p&p dr blog cg.

  • Salam…
   Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya. Mengajar sejarah adalah subjek yang paling mencabar kerana rata-rata pelajar tidak berminat. Jadi menjadi keperluan kepada guru sejarah untuk mempelbagaikan teknik p&p. Kalau tidak p&p menjadi lesu dan kaku. Tiada masalah untuk berkongsi bahan…kalau cikgu ada bahan yang boleh dikongsi juga lebih menarik…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s